Nyheter

Ny kaptein på laget

Rune Nordby (55) fra Tronrud Engineering er ansatt som ny daglig leder i IDT Solutions. 

Publisert: 01/03/18 Oppdatert: 15/05/18

IDT Solutions på Østre Toten har etablert seg som et av landets mest innovative industrimiljøer. Nå gir bedriften ytterligere gass gjennom ansettelsen av Rune Nordby som ny, daglig leder.

- IDT har et unikt innovasjonsmiljø og en solid posisjon i markedet. Potensialet for videre vekst er stort, og det vil jeg bidra til å få ut, forklarer 55-åringen.

Nordby erstatter gründer og IDT-eier Svein Iversbakken som daglig leder.

- Det er ikke slik at man nødvendigvis kan- og vet alt best selv. Derfor er det veldig bra å få inn en person med ny kunnskap og friske tanker. Selv går jeg over i en rolle som arbeidende styreleder, med ekstra fokus på utvikling av sportsproduktene våre, kommenterer Svein Iversbakken.

Rune Nordby er utdannet ingeniør, kommer opprinnelig fra Hamar og har nærmere ti år bak seg som sjef i automasjonsbedriften Intek. Siden 2015 har Nordby bekledd rollen som salgs- og markedsdirektør i Tronrud Engineering. Han startet i sin nye jobb i IDT 2. januar.

- Jeg føler at jeg har kommet godt i gang, og vi har mye spennende på gang utover i 2018. I hovedsak vil mye dreie seg om å øke produktiviteten og ytterligere styrke innovasjonsgraden i bedriften, forklarer Rune Nordby. 

Selskapets nye daglige leder har blitt gradvis kjent med IDT og eier Svein Iversbakken gjennom felles prosjekter. Samarbeidet ble fungerte så godt at Nordby til slutt endte opp som IDT-sjef. 

- Vi merket at kjemien stemte og at vi begge var opptatt av å få til ting sammen - selv om tankene kunne være ulike. Grunnverdien om skape verdi i fellesskap skal vi dyrke videre. Ikke minst gjelder det i forhold til posisjoneringen av IDT inn mot NCE-klyngen på Raufoss. Her ligger det mye uforløst potensial, forklarer Nordby.

Han mener at han nå er blitt kaptein på et av industriens eliteserielag.

- Menneskene som jobber i IDT innehar en unik teknisk know-how, og mentaliteten i selskapet er fremoverlent. Legg til at vi selv eier og drifter en helautomatisk fabrikk, så er det meste på plass for at vi skal ta nye steg fremover.